Altea

Altea gamla by har bevarat den spanska traditionella arkitekturen med sina blommiga balkonger och smala kullerstensgator. En perfekt plats om man vill njuta av en stillsam promenad eller bara sitta i en mysig omgivning. Flera konstnärer, poeter och författare från världen har valt att bosätta sig i denna mysiga stad, full av inspiration. I gamla stan finner man kyrkan, la Iglesia del Consuelo och flera olika utsiktsplatser som ger fantastiska vyer över staden och det vackra medelhavet.

Från stadens centrum kan man med en kort promenad komma ner till stranden och förbi Alteas hamn. Finns också ett par mindre småbåtshamnar en bit bort. Skyddad från de kalla vindarna av bergskedjan La Sierra de Bernia al Norte erbjuder Altea ett härligt klimat med en medeltemperatur på 18 grader året runt.

Altea har en lång kust på 8 km och den består av vikar, klippor och fina stränder. I Mascarat finner man härliga vikar med kristallklart vatten perfekt om man vill njuta av olika vattensporter. Bergskedjorna, El Morro de Toix och Sierra Frost, erbjuder en oförglömlig utsikt och är bland de viktigaste sevärdheterna i området.

Staden Altea ligger i den spanska provincen Alicante och staden har en befolkning på 23000 invånare, vilka har lockats av charmen i denna vackra medelhavsstad.