Connecting och mindfulness med hästar

Connecting och mindfulness genom kontakt med hästar. Att djur används för att hjälpa läka människor är ingenting nytt. Vi känner till delfiner, hästar och hundar som terapeuter, alla djur har i princip läkande krafter.

Healing  och mindfulness genom hästar är dock något väldigt speciellt. Hästar är känsliga och de speglar oss människor och är unika terapeuter. Man kommunicerar med hästen på ett djupare plan. Att vara med hästar kan förändra människor och de hjälper oss med att upptäcka dolda delar i oss själva.

Vi tar tillvara på den naturliga egenskap hästar har; att få oss människor att släppa allt runtomkring oss och fokusera på nuet. Detta oavsett om du sitter på hästryggen, står eller går bredvid. Hästen lär oss att släppa allt. Målet är att man på plats i vår mindfulness grupp ska finna en oas i livet som ger energi genom samspel med hästen, sitt inre och även i själva gruppen.

Med hästens hjälp kan vi lättare fokusera vår uppmärksamhet. Detta underlättar mindfulnessövningar där vi medvetet uppmärksammar andningen, ljud och den egna kroppen. Vi ägnar oss åt meditativa övningar som gör att vi blir mer harmoniska och avslappnade. Uppskattad aktivitet som även ger deltagaren insikt i hur man kan använda sig av mindfulnessövningar i vardagen.

Du får möta våra trevliga och sociala hästar och uppleva de läkande effekterna av dessa fantastiska djur. Hästarna speglar dina känslor, ditt beteende och  hjälper till i healingprocessen.

Vi har också promenader med hästar där du får leda en häst och ta in dess helande energi.

Inga förkunskaper krävs. Vi lär oss tillsammans utifrån där vi befinner oss.