Chakraläran förenar kropp, själ & våra känslor!

Chakran har vi sju stycken större i kroppen och varje chakra har en koppling med en färg, ett organ och en känsla.  Chakraläran förenar kropp, själ och känslor. Ordet chakra kommer från Indiens uråldriga språk sanskrit och betyder livsenergihjul ”hjul av virvlande energi” Våra 7 största chakran finns längs kroppens ryggrad samt ett ovanför hjässan och har olika färger. De påverkar olika kroppsfunktioner och de samspelar i högsta grad med vår personlighet där varje chakra har sin egen betydelse för vårt fysiska, emotionella, mentala och andliga välbefinnande.

För mycket eller för lite energi i ett chakra kan ställa till med problem, skapa stress, utmattning eller sjukdomstillstånd. Ibland uppstår blockeringar. För att bli av med blockeringarna behöver man tillföra energi som löser upp. Chakrana är energivirvlar som kanaliserar energi till och från kroppen. Chakra betyder hjul och är energipunkter. De representerat olika kvalitéer av energier och har olika färger, och de alla påverkar kroppsdelarna och organen i den fysiska kroppen.

Det finns även ett åttonde ovanför huvudet som vi öppnar upp med till andevärlden. Man kan tro att det viktigaste med chakran är att lära sig att öppna upp dem för andevärlden. Men det behöver man inte göra då det sker automatiskt. Det vi behöver lära oss är i stället att stänga dem. Via kronchakrat får vi kontakt med Universum eller det heliga.

Våra chakran kan enligt den österländska traditionen balanseras genom t ex meditation. Att lära sig balansera dem är mycket värdefullt för vårt välmående, både kroppsligt, mentalt såväl som själsligt.

Baschakrat = Rotcentrets färg är rött, det visar hur jordade vi är

Navelchakrat = Färgen är orange och står för självförtroende och välbefinnande

Sola Plexus = Färgen är gul och står för det känsliga i kroppen

Hjärtchakra = Färgen är grön och står för kärlek och medkänsla

Halschakra = Färgen är turkos och står för kreativitet och kommunikation

Tredje ögat = Panncentret är indigoblått och står för  intuition, klärvojans och medialitet

Kronchakrat =  Färgen är violett och står för kontakten med universum och det högre jaget