Feng shui skapar harmoni samt välstånd & god hälsa!

Feng Shui

Feng Shui är en gammal lära från öst som går ut på att skapa harmoni. Feng Shui betyder vind och vatten och representerar himmel och jord. Genom att få balans på energierna i hemmet skall man kunna uppnå välstånd och god hälsa. Man tar då bland annat hjälp av de fem elementen trä, eld, jord, metall och vatten, de åtta väderstrecken samt yin och yang.

När det är balans mellan de olika elementen, känner du dig väl till mods och när det råder obalans kan det kännas obehagligt. Ljus och färger påverkar oss också mer än vi tror. Färger har stor kraft på våra känslor, tankar och vår kropp. När det gäller inredning bör du välja färger du tycker om och trivs i. Ju starkare färgton en kulör har, desto större effekt får den på dig.

Varje färg, nyans, ton står i sig själv för en viss typ av energi, som kan vara yin eller yang, maskulin eller feminin, aktiv eller passiv, upphetsande eller lugnande, och tillhör även ett av elementen (eld, jord, metall, vatten eller trä).

Chi är det största begreppet/verktyget och de övriga feng shui-verktygen används för att reglera chi. Chi är det vi kallar livskraften, den syns inte men vi vet att den finns. Allt som är levande ger chi.  Det vanligaste är att använda sig av växter. Blommor och växter kan minska stress och växter renar dessutom luften inomhus. Torkade växter ska du använda med försiktighet. Men om de torkade växterna har ett symboliskt värde för dig, är de bra för dig. Stenar, snäckor och andra föremål från naturen är också chi-förstärkande. Det är viktigt att föra in naturen i våra hem. Även djur kan vara en stor glädje- och energikälla för oss människor. Tycker du om en sak, då är den chi-förstärkande.

Vi har Feng Shui på vårt program