Fullmåne cermonier har en stark helande kraft!

Fullmåne har alltid haft stor betydelse både för människors sätt att leva och som ett föremål för dyrkan och tillbedjan över hela världen. Den har en stark och helande kraft. Månen symboliserar det mystiska, det feminina, Yin det undermedvetna. Det symboliserar också det periodiskt återkommande i vår tillvaro.

Vid fullmåne ska du starta nya projekt, då är magin som starkast och då är det bäst att göra formler. Då kan du sätta igång det som kräver mycket energi, som att uppfylla önskningar eller för att hela. Den är speciellt kraftfull för kärleksmagi och saker som rör hjärtat. Fullmånen är månfasernas fulländning och det är dags att fullfölja sina projekt. Det är också då du ska skörda dina magiska och medicinska örter.

Du kan nu också prägla en kristall, en amulett eller till och med örter med månens kraft. Plantera en blomma eller dina magiska örter i månens sken om natten och de ger dig välstånd och ökar de magiska egenskaperna. Du kan även plocka dina örter och samla dina magiska föremål från naturen under fullmånens sken. Be alltid om lov och buga dig för månen tre gånger efteråt som tack för de magiska energierna den skänker dig.

Hos oss är det mycket ceremonier. Vi firar de åtta årshögtider,na som är kopplade till solen och årstiderna: Samhain, Midvinter, Imbolc, Vårdagjämning, Beltane, Midsommar, Lughnasadh och Höstdagjämning. Dessutom firar man månhögtiderna: framför allt fullmåne, men även nymåne. Vi är ju alla gudinnor, inte sant?