Vi kliver in i magins värld under Årshjulets högtider & där spinner vi Gudinnor livets ödestråd!

Att kliva in i ceremoni är ett sätt att skapa balans och ära/hedra så du kommer i rätt relation till ditt liv och din vardag. Det är ett sätt att gå bortom vårt dagliga tal och tala via det mytiska språket, själens språk. Att låta kroppen med intention kliva in i ceremoni genom cymoliska övningar, via dans, musik, poesi och sagor gör att du kliver ur din begränsade fysiska verklighet och öppnar upp till en större verklighet där allt är möjligt och förändring sker på energinivå.

Vi firar olika högtider. Året är en del i livets cykel eller Livets Hjul, som det kallas i Vangello Delle Streghe, där varje år fullbordar ett varv, för att sedan påbörja ett nytt år. Livets Hjul representeras årligen i det heliga Årshjulet varifrån gudinnan spinner livets ödestråd.

Vårdagjämningen/Ostara firas omkring 21 mars, dagen då dag och natt lika långa, höjdpunkten på våren, det är en tid av balans. Från den här dagen och fram till Sommarsolståndet blir dagen längre och länge. Här firar man vårens gudinna.

Sommarsolståndet/Litha är årets längsta dag. Firas omkring 21 juni. Det är den längsta dagen, därefter börjar dagsljuset bli kortare och kortare. Vi firar jordens överflöd och skönhet.

Höstdagjämningen Mabon firas den 21 eller 22 september, då är dag och natt är åter lika långa. En tid för balans inför vinterns viloperiod. Det är en tacksägelsefest och även en fest för rättvisa och helande. Då är det dags för skördefesten.

Vintersolståndet/Yule äger rum omkring 21 december. Vi firar att ljuset är på väg tillbaka. Vinter-solståndet markerar slutet av dagarna av minskande ljus, och början av dagarna med ökande ljus. Det är den kortaste dagen på året. Det finns ett löfte om återvändandet av våren och sommaren, av ljus och värme.