Tapas & vinprovning för oss gudinnor!

Vinprovning i Spanien och vi lotsas fram av kunniga och passionerade vinexperter. Otaliga människor världen över delar ett passionerat intresse för vin. Har man väl börjat intressera sig för viners framställningsprocesser, tillverkning och smakupplevelser är det svårt att inte ytterligare vilja fördjupa sig i allt som har med vin att göra.

Denna region har många bra vinkällare eller så kallade bodegas och här produceras prisbelönta viner. En av de mest populära gårdarna för vinprovning är Enrique Mendozas bodega i Alfaz del Pi som ligger i vårtområde. Herr Mendozas passion för vin ledde honom till att skapa vingården för att kunna producera fina viner. Under ett besök kan du lära dig om de viktigaste aspekterna som har att göra med vin, allt från teknik och sortering till vikten av att använda rätt tunnor och även hur korkarna till alla flaskor är gjorda.

Druvorna som används är Chardonnay och Muskat för de vita vinerna, och Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz och Pinot Noir för de röda. Under våren har vingården en öppen helg där man kan ta en titt runt och prova massa olika vinsorter, de erbjuder också en snabbkurs i vinprovning och olika workshops. Traditionella ostar och maträtter  finns också till hands för de som känner att de behöver något att äta mellan alla olika viner.